pondělí 18. března 2013

Jak stáhnout žluté tóny vlasů ( Goldwell Colorance, Silver )

Žluté tóny ve vlasech jsou mým neustálým bojem :( Po každém melíru jsou krásně světlé, ale melír vlasy ničí a vysuší, odebere jim živiny. Vlasy jsou pak slabé a mají tendenci nasávat do sebe věci z okolí (proto se například dodržuje i bílá dieta po bělení zubů). Když máte jako já ještě navíc hnědé prameny, jak se vymývá tmavá barva, ty melírované ji absorbují a žloutnou. Také když si dáváte masky ze žloutků a olejů, vlasy opět žloutnou. Udržet si tak světlé melíry není vůbec snadné. Je pár způsobů, jak se tomu dá trochu zamezit. Seznámím vás s těmi, co používám :)

První a nejjednodušší způsob je, mýt si hlavu šamponem pro stáhnutí žlutých tónů. Takový šampon je fialový nebo modrý a to se má se žlutými tóny vykompenzovat. Používám Silver od Loréal. Nechávám si ho na hlavě působit jako barvu i 5 minut, až teprve potom napěním. Pozor, ať ho tam nenecháte příliš dlouho, aby nebyly do šeda nebo fialova. Bohužel mi připadá, že na nebarvené vlasy to nefunguje, pouze mají nádech do šediva. Můžete si šampon smíchat s maskou a nechat působit :)


Druhý způsob je pomocí přelivu Goldwell Colorance. Tenhle přeliv zlepšuje strukturu vlasů a obnovuje barvu. Na výběr je spousta odstínů, takže s ním můžete obnovit nebo zlepšit barvy všech vlasů :)
Budete potřebovat vyvíječ a barvu v poměru 2:1 (2 vyvíječ:1 barva ). Na stažení žlutých tónů se používá odstín 10BS, 10V, 10P (odstín dle výběru). Přeliv si aplikujte po umytí vlasů šamponem a po kondicionéru. Nechte působit podle potřeby až 25 minut. Hlavu jen opláchněte, ale už žádný šampon, jen kondicionér. Přeliv opakujte 1 měsíčně.



Díky za přečtení a doufám, že rady pomůžou :)

2 komentáře:

  1. Záleží, co s nimi chceš provést :D Taky můžeš použít colorance pro oživení barvy a zlepšení vlásků ;)

    OdpovědětVymazat