sobota 12. října 2013

Péče o krásu, hlavně v době nemoci

Ahojky :)
Tak mě napadlo vám ukázat, jak vypadá celá moje zkrášlovací rutina od rána do večera a hlavně v době, když jsem nemocná. To se tělo čistí a všude raší různé pupínky, začervenání, apod. i na místech, kde to člověk nečeká :D Takže i když se vám do ničeho nechce, tak aspoň nějaké čištění potřeba je, jinak se to nehezky podepíše. Rozhodně se tento čas dá využít i jinak, než jen poleháváním. Jakmile se vám udělá trochu lépe, můžete svoje tělo trochu hýčkat.
Jistě už víte, že používám Mary Kay na klasické čištění ráno a večer. Jenže poslední dobou mě trápí i pupínky, takže jsem k tomu přibrala i Eucerin a v podstatě si bradu a čelo vyčistím Eucerinem a tváře MK. To samé poté následuje s krémy. Nakonec ještě oční krém kolem očí, protože se mi blíží 24 a už to začíná být vidět jako maličké vrásky kolem očí hlavně díky smíchu a mžourání :/ Nu a když už jsem konečně všechno namazala :), tak použiji sérum nebo olej na řasy a případně nějaký vysušovací gel na pupínky. Můžete na pupínky použít i aspirin. Stačí rozdrtit a udělat z něj hustou kašičku, tu potom namazat. Rozhodně doporučuji i peeling obličeje - když máte zarudlý nos a loupe se kůže, to je potřeba odstranit. Na nos je také skvělý levandulový balzám od Saloos (má hojivé účinky). Zkuste smrkat jemněji a ne tak často. Kapesník místo kolem nosu vložte přímo do nosu a smrkejte. Omezíte tak tření a popálení kolem nosu.
Těm z vás, co trpí na opary :) Dávejte si na opar hned od začátku pytlík černého čaje namočený v teplé vodě a vyždímaný. Držte si ho na rtu co nejdéle, třeba půl hodiny 3x denně. Ten černý čaj opar vysuší mnohem rychleji do strupu, takže i rychleji zmizne.
Nezapomínejte ani na vlásky. Je dobré si je nemýt (třeba 4 dny), protože váš přirozený maz vlasy hezky obalí a vyživí, můžete si do nich nanášet i různé oleje jako argánový a jiné. Nechodíte nikam ven, tak to každému může být jedno :) Vlasy si odpočinou od všeho vysoušení a hlavně se hezky promastí.
Když takhle sedíte doma a marodíte, tak si klidně můžete promazávat všechny části těla :) Udělat si pořádnou pedikúru a manikúru, promazat si hezky kůži a promasírovat. Tělo to rozhodně ocení. Celé dny ležet není zrovna nejlepší hlavně pro kůži. Od věci rozhodně není ani peeling těla, protože vám nejspíš vyraší pupínky z toho, jak se tělo čistí, takže je potřeba se jich zbavit. Zkuste třeba mořskou sůl, než klasický peeling, ale tu pouze na pupínky.
Když toto všecko zvládnete, tak odměnou bude, že po nemoci vyjdete ven hezky zregenerované :)
A nezapomeňte, nemoc se nepřechází, alespoň pár dnů v posteli je potřeba.




Žádné komentáře:

Okomentovat