pátek 19. července 2013

Obsah kosmetické taštičky pro skvělý makeup, víc věcí není potřeba :)

Zdravím dámy :)
Jistě jste už četly spousty článků o tom, co by měly a neměly obsahovat kosmetické taštičky. Občas se však setkávám se slečnami, co se vždy diví, co tam všecko mám a že ony mají tak maximálně tužku a řasenku a jestli jim můžu tedy poradit, co je potřeba k perfektnímu makeupu. Ukážu vám, co by taková taštička měla obsahovat a více produktů už není potřeba. Stačí vám jen toto, abyste vykouzlily skvělý makeup na každý den a každou příležitost.
Tato je od Too Faced, sehnala jsem ji ve vánoční nabídce.


Tak to jsou všechny produkty, co potřebujete. Pokud nejste moc na makeup, nebo prostě chcete jen základ, toto je přesně ono :)
Co zde najdete?
Štětce jsou základ. Z leva: na makeup, rozmazání stínů, na stíny, do záhybu, další na stíny, na tvářenku a bronzer. Makeup můžete nanášet i prstíky, ale pouze čistými :) Víc štětců není potřeba, pokud ještě používáte gelové linky, tak ještě zkosený na linky.

Tužka na oči v černé nebo hnědé barvě. Nejlépe voděodolná a kvalitní, aby vydržela. Tužka na obočí.

Báze pod makeup hlavně na speciální příležitosti, aby makeup vydržel. Báze pod oční stíny. Bez té to nejde ! :) 

Korektor může být 1 pod oči i na pupínky nebo jeden na pupínky a druhý pod oči.

Oblíbená kvalitní rtěnka.

Oblíbená tvářenka a bronzer s rozjasňovačem.

Pudr, makeup.

Řasenka jedna klasická a druhá voděodolná. Hledejte nějakou univerzální na objem i délku.

A poslední je paletka stínů. Je kompaktní a můžete v ní mít více stínů, takže není potřeba nosit fůru malých krabiček po 1 stínu.
Další věci jako kleštičky na řasy, lesky, věci na obočí apod. už záleží na vás. Řasy zvládnete natočit i dobrou řasenkou nebo prstíky a pokud raději nosíte lesk, než rtěnku, proč ne. Cena takové taštičky i s celým obsahem na obrázcích se pohybuje kolem 6000 Kč. Jistě se dostanete i na nižší částku, to jen že mám bezmezně ráda MAC :D  Nicméně u některých věcí se vyplatí dbát trochu na kvalitu např. báze pod stíny. Stojí 350 Kč, ale vážně jsem lepší ještě neobjevila :) Takto vybavené zvládnete vytvořit vždy dobrý makeup, protože máte vše, co je k tomu potřeba.
Ještě bych ráda připsala, že je potřeba si štětce mýt alespoň 1x týdně a na pudr nepoužívejte ten šíleně špinavý a zahnědlý pufík, je plný bakteriíí a mazu z obličeje :) Řasenku vyměňte, když už začíná být hodně hustá až se vám hodně lepí řasy. Také si ji neměním každé 3 měsíce, jak se píše, ale určitě také není dobré ji schraňovat rok.


6 komentářů:

  1. Haha, moje kosmetická taštička obsahuje make-up, pudr, štetec na pudr, který je úplně na prd, ale nevím kde mám koupit jiný :D Tekuté linky, řasenku a sadu na obočí. Nic jiného ani nepoužívám.
    Chválím řasenku 2000 calorie - zbožňuju ji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezký obsah :) Štětec na pudr, jakože používáš pudrový makeup? Ten štětec, co tam mám vyfocen na makeup, je i na ten pudrový. Jestli chceš, seženu ti ho. Mám to na FB stránkách.

      Vymazat
  2. U mě to jsou rtěnka, řasenka, linky, pak pár stínů a rtěnek a když nezapočítám nějaké další věci, jako štětečky a tak, tak to je všechno. Jo a mimochodem bych tě chtěla pozvat k sobě na GA :)
    tinyinworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. to já toho tolik nepoužívám, ale já se zase tolik nemaluju ;) ta taštička je krásná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taštička je z vánoční kolekce od Too faced, vždycky čekám na povánoční výprodeje a jdu lovit :) toto jsou v podstatě produkty, co jsou potřeba ke kompletnímu makeupu se vším všudy. jistě na běžné nošení není vše potřeba. Taky často nosím jen řasenku a pomádu :)

      Vymazat