úterý 9. dubna 2013

Jak na kruhy pod očima a skvrny na obličeji

Hezký den :)
Dnes jsem dostala zajímavý dotaz a k tomuto tématu bych vám ráda něco napsala. Co s kruhy pod očima a jak zakrýt červené skvrny na obličeji, pokud máte ještě navíc světlou nebo citlivou pleť? Tento článek bude delší, ale je plný důležitých rad.
V první řadě je potřeba se zbavit příčin. Pokud máte kruhy či otoky pod očima, bývají většinou z nedostatku spánku a odpočinku, kouření, pití alkoholu, tmavých čajů a kafe, léky (jako ATB, antikoncepte, atd.), špatná strava - to vše je potřeba změnit, i když chápu, že v dnešní chaotické a nepřátelské době se to na člověku prostě podepíše. Může se jednat i o vrozený problém nebo nemoc... V tom případě nám pomůže správná péče a makeup :) Jen ještě upozorním, že pokud trpíte na nějakou vyrážku, zánět, či jiné bakteriální nebo plísňové infekce, nedoporučuji cokoliv na obličej dávat (kromě předepsaných léčiv), než se to vyléčí. Nejen, že si nemocná místa dráždíte, ale roznáší se to dál a špatně se to hojí. Také byste měli vyhodit všechnu kosmetiku, co přišla do přímého kontaktu (i prsty) s postiženými místy -  makeup, korektory, tvářenky, krémy, atd.... Hlavně v tekutých přípravcích se zárodky množí a je to pak začarovaný kruh.
Takže co s kruhy? Pokud nemáte možnost nic ze životosprávy změnit, pomůžou tyto věci :) Nejprve opět správná péče o pleť. Už to opakuji kolem dokola, ale budete koukat, jak vám to změní pleť ! Vážně když už do něčeho investovat, tak je to péče o pleť -  doporučuji Clinique (citlivé pleť), Mary Kay (citlivá pleť), Yves Rocher, Vichy a další z těchto lepších značek. Naopak nedoporučuji v žádném případě na citlivou pleť Niveu a podobné levné značky z drogerie. Levné cena = málo kvalitní obsah produktu, pozor na to. Přímo na kruhy platí tyto produkty - Clinique All About Eyes Depuffing Eye Massage - ten je proti otokům a kruhům, osvěží a projasní oční okolí. Clinique Even Better Eyes - bojuje s tmavými kruhy a prosvětluje. Mary Kay Timewize Revitalizační oční sérum - opět na tmavé kruhy a otoky, chladí. Můžete zkusti i tradiční okurky nebo čajové pytlíky, pokud máte na to čas :) Ráno si vyčistěte obličej, usušte a hned aplikujte jeden z těchto přípravků a až poté krém na obličej. Pak jste připraveny na makeup. Večer to samé.
Co se týče makeupu. Podtón je důležitý k identifikaci správného odstínu - jsou totiž makeupy do žluta, růžova nebo neutrální (foto). Dále je potřeba hledat odstín v rámci všech míst, co jsou vidět - obličej, krk, ramena, hruď, ruce. Nemusí nutně pasovat všude, může být třeba o 1 odstín jinačí - např. obličej a hruď. Jde jen o to, nemít obličej tmavší nebo světlejší. Dobré místo, kde to zjistit a vyzkoušet, je u ucha přechod mezi dolní čelistí a krkem. Světlé odstíny má například Maybelline Affinitone, Loréal Lumi, Diorskin Nude, Givenchy, Dermacol. Pokud máte pleť ještě světlejší, je dobré si koupit 2 odstíny stejného makeupu a míchat - bílý makeup a klasický odstín k tomu (to nabízí např. MAC).
BB krém k zakrytí nestačí. Jedná se jen o krém s pigmenty, ne o makeup. Navíc se hodí jen pro suché typy a v létě budete lesklé a mastné.
Řešení :)
Doporučuji si koupit makeup s lehčím středním krytím - již zmíněné Loréal Lumi, Rimmel Match perfection, Dior, Dermacol Pure Gold, MAC dělá také skvělé makeupy, i když mi připadá, že spíš se žlutým podtónem. Je potřeba sbírat vzorečky a zkoušet :) Po péči si tón pleti sjednoťte makeupem (to je přesně to, co makeup má dělat - sjednotit tón, ne všechno zakrýt) a pokud bude ještě potřeba, použijte pak korektor. Tužší korektory jsou na zakrytí skvrn, pupínků, atd. Tekuté a taková ta pera jsou na kruhy pod očima. Pod očima je tenká jemné kůže a nechce těžký korektor. Na pupínky doporučuji Vichy Dermablend, Benefit Boing, MAC korektory - všechny krémové. Ty můžete i na kruhy, pokud jsou kruhy přiliš tmavé, ale jen lehce vklepat. Pod oči zkuste rozjasňující pera - Clinique Airbrush, Loréal Lumi, YSL Touche Eclat. Poté přepudrujte lehkým pudrem hlavně místa, kde jste použily korektor - např. pud Affinitone. Během dne si vemte korektor s sebou a opravujte případné chyby.

To je zatím vše, co mě napadá :) Doufám, že to pomohlo. Ráda odpovím na další dotazy :)

žlutý podtón (Makeup Forever), růžový (YSL), neutrál (MAX Factor)

2 komentáře: